voorstelling

Improvisatietheater

De voorstelling improvisatietheater is een wervelende show waarin vier acteurs + een top muzikant verhalende scènes spelen op basis van input uit het publiek. Het geheel is een mix van humor, herkenbare situaties en interactie met de zaal. De scènes, die ter plekke ontstaan op het podium, kunnen gaan over thema’s of situaties binnen een organisatie (we speelden bijvoorbeeld ooit een hilarische soap over een nieuwe bedrijfskantine). Maar het kan ook gaan over bijzondere relaties tussen mensen, een zeer ongebruikelijk beroep of een prikkelende locatie. 

Het resultaat van de voorstelling improvisatie theater:

  • een publiek dat gegarandeerd lacht en veel plezier heeft
  • thema’s binnen de organisatie worden op een leuke manier behandeld
  • een unieke ervaring die samen wordt beleefd
  • je krijgt inzicht in hoe improvisatieacteurs te werk gaan

Hoe kan ik de voorstelling inzetten?

Deze voorstelling is onder andere in te zetten tijdens bedrijfsfeesten teamdagen jaarafsluitingen evenementen en introductiedagen.

Aantal deelnemers?

15 – 300 personen.

Hoe lang duurt de show?

Dat kan variëren van 30 minuten tot 1,5 uur.

De show is altijd maatwerk. Voorafgaand bepalen we samen waar het over mag gaan welke thema’s er spelen. We kennen ook graag de achtergrond van jouw organisatie zodat de scènes die we spelen goed aansluiten. Thema’s die we behandelen in de show zijn bijvoorbeeld:

  • omgaan met veranderprocessen binnen de market of de organisatie
  • samenwerking tussen teams en medewerkers
  • veranderende bedrijdsculturen
  • elkaar beter leren kennen

Veel gestelde vragen:

Onze teamleden zijn niet echt expressief. Is dit wel iets voor ons?

Je hoeft absoluut niet expressief te zijn om de training te kunnen doen. We bouwen het programma langzaam op en zorgen er voor dat iedereen zich veilig voelt om mee te doen.

Wat gaan we dan precies doen? Ik wil als organisator graag weten waar ik aan toe ben.

In overleg bepalen we van tevoren wat de thema’s zijn die we gaan behandelen. Daar passen we onze werkvormen op aan. Het is altijd maatwerk.

Is dit niet iets te kinderlijk voor een groep volwassenen?

Nee hoor. De werkvormen die we inzetten zijn weliswaar fun en entertainend maar het gaat uiteindelijk altijd om de connectie en interactie die ontstaat tussen de deelnemers. Daar reflecteren we op. Op een volwassen manier.